şiddete dayalı popüler kültür
İSTANBUL (İGFA) – Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eğitmen Üyesi Neriman Kilit, son yıllarda kabul gören kültürün de etkisiyle artan K-Pop akımına değinerek, olumsuz etkilerine karşı aileleri uyardı. gençler üzerinde.
Popüler kültürün duygusal tatmininin dileklerle disiplin oyununu meşrulaştırdığını belirten Hastane Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Eğitmen Üyesi Neriman Kilit, “Hayranlar K-Pop şarkılarının anlamlarına ve şarkıcılarının hayat hikayelerine sembolik anlamlar yüklüyor. ve duruşları. Bu durum gençlerin K-Pop şarkıcılarının hayatını ve düşüncelerini hayat felsefesi haline getirmelerini sağlamakta, intihar gibi davranışların ve tek cinsiyetçilik gibi bakış açılarının artmasına neden olmaktadır.” uyardı.
Popüler kültürün en çok müzik alanında etkili olduğunu ifade eden Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Neriman Kilit, “Geçmişe ve geleceğe dair dünyada verilebilecek çok bilinen kültürel örnekler var. Bu örneklerin çoğu bir müzik parçasını, bir kıyafeti, bir kitabı veya bir kelimeyi içerir. Bir döneme damgasını vuran Amerikalı grup Back Street Boys’un müzik ve giyim tarzlarına gençlerin büyük ilgisi ile Güney Koreli müzisyen PSY’nin Gagnam Style müziği örnek olarak gösterilebilir. Türkiye açısından bakıldığında bir dönem Cem Karaca, Erkin Koray ve Moğollar kapitalist dünyada biçim değiştiren kültürün bilinen örneklerini oluşturmuşlardır. Bir dönem yine sanal olarak dünyadaki hemen her bireyin bebek besleme kültürü de tanınmış bir örnektir. Bir gün herkesin on beş dakikalığına ünlü olacağı sözü, aynı zamanda bir devrin en çok kullanılan ve tanınan kültür alanının da kıymetli bir sözüydü.” söz konusu.
Yasakların işleri yoluna koymayacağının altını çizen Kilit, hepimizin hayran olduğu hareketler ve kişiler olabileceğini ve bunun bir yere kadar normal olduğunu çocuklara anlatmak gerektiğini söylüyor.